Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   O companie britanică cu filială…

O companie britanică cu filială în Moldova – în topul firmelor cu cea mai rapidă creştere

Compania Endava s-a clasat pe locul 24 în topul Tech Track 100 publicat de The Sunday Times în 21 Septembrie. Cunoscuta publicaţie britanică realizează în fiecare an un top 100 al companiilor private din Marea Britanie din domeniul tehnologiilor cu cea mai rapidă creştere în ultimii trei ani calculată pe baza cifrelor de vânzări. Acesta este primul an în care Endava, companie de servicii IT cu sediul central la Londra şi operaţiuni în Marea Britanie, USA, România şi Moldova a intrat în acest clasament, confirmând astfel că face parte din elita companiilor din domeniul tehnologiilor, scrie www.comunic.roCompania a fost fondată în anul 2000, iar în urma fuziunii din 2006 cu companii IT performante din Europa de Est, AGS din România şi Compudava din R. Moldova, a reuşit o dezvoltare semnificativă a operaţiunilor şi o extindere a portofoliului de clienţi, care apreciază oferta de servicii IT a Endava în primul rând pentru combinaţia unică între expertiza în implementarea de proiecte pentru domeniile banking & finance, telecomunicaţii, media şi respectiv competenţele ridicate ale centrele de dezvoltare software şi suport tehnic din Europa de Est.

Modelul de business al Endava s-a dovedit a fi foarte eficient, astfel încât compania a reuşit o creştere anuală a vânzărilor de 79%, de la 2.7 milioane lire sterline în 2005 la 15.7 milioane de lire sterline în 2008, simultan cu o dezvoltare susţinută a organizaţiei care în prezent numără peste 500 de angajaţi în 10 sedii din 4 ţări: Marea Britanie, USA, România şi R. Moldova.

Rezultatele Endava se datorează şi parteneriatelor cu unele dintre cele mai mari companii din lume din domeniile banking & finance, telecomunicaţii, media, cum ar fi IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, Kiln şi UBS. Şi în România şi R. Moldova, Endava are ca şi clienţii nume mari din sectorul financiar-bancar, incluzând: AVIVA, BT Aegon, Aegon Life, BRD Fond de Pensii, Eureko, BRD Asset Management, BancPost, MobiasBanca, Moldova Agroindbank, Pioneer Asset Management, Globinvest, Target Asset Management.

John Cotterell, Chief Executive Endava, a declarat: „Poziţionarea noastră pe locul 24 în acest clasament prestigios se datorează tuturor angajaţilor Endava şi de asemenea este rezultatul unor realţii foarte bune cu clienţii noştri. Afacerea noastră continuă să crească în ciuda declinului economic care pentru noi a adus noi oportunităţi deoarece companiile mari îşi externalizează sistemele şi procesele IT pentru a creşte eficienţa operaţiunilor lor şi pentru a reduce costurile. Având centre de dezvoltare software şi suport tehnic în Europa de Est, Endava beneficiază şi de reorientările în piaţa de outsourcing care au făcut ca Europa de Est să devină una dintre cele mai căutate destinaţii pentru externalizare de servicii IT. Următoarea provocare pentru noi este să creştem la 2,000 de persoane în următorii ani!”

Mai multe detalii despre topul Tech Track 100: www.fasttrack.co.uk
Suplimentul The Sunday Times din 21 Septembrie poate fi descărcat folosind link-ul urmator: http://www.fasttrack.co.uk/fasttrack2002/bin/2009-TechTrack100.pdf

Despre Endava
Endava are în prezent peste 500 de angajaţi şi operaţiuni în Marea Britanie ( Londra, Oxford), România (Bucureşti, Cluj, Iaşi) şi R. Moldova (Chişinău, Cahul). Endava este un furnizor specializat de servicii IT şi soluţii IT de business pentru domeniile: financiar-bancar, telecomunicaţii, media, având experienţă în consultanţă IT, dezvoltarea, implementarea şi managementul unor aplicaţii critice de business pentru unele din cele mai mari companii din Europa şi SUA.

www.comunic.ro